Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Αποθηκεύει το κρασί του στον βυθό της Μεσογείου


Όταν έχεις μεράκι…
Μια πρωτοποριακή ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο σχετικά με την αποθήκευση του κρασιού του.
Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα και τους τοποθέτησε σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στην βορειοδυτική Λιγουρία, φυλάσσοντας εκεί το κρασί του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.
«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει ο 65χρονος παραγωγός.
Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το όνομα του κρασιού του «Abissi», δηλαδή στην Άβυσσο. (pygmi.gr)