Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό



Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια. Μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, και μόλις ροδίσουν κι αυτές ελαφρά, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και το μπέικον. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 5 με 6 λεπτά, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε καλά με τα χέρια μας το κρέας του κοτόπουλου και απλώνουμε επάνω του τη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από το λαιμό προς την ουρά και προσέχοντας να κλείνουμε καλά τη γέμιση μέσα στο κρέας. Με ένα σπάγκο κατάλληλο για τρόφιμα αλλά και για ψήσιμο, δένουμε γύρω γύρω το ρολό σφιχτά. Το μεταφέρουμε σε γάστρα, το περιχύνουμε με τα υλικά της σάλτσας – καλά ομογενοποιημένα - και το ψήνουμε στους 200 C για περίπου 1 1/2 ώρα, φροντίζοντας να έχει πάντα υγρά ώστε να είναι ζουμερό και να έχει σαλτσούλα. Προς το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι για να ροδίσει η πέτσα, γυρνώντας το ρολό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε επάνω σε ξύλο κοπής να σταθεί για 10 λεπτά, του αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε με πουρέ, με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι, και το περιχύνουμε με τη σαλτσούλα από τη γάστρα. To κοτόπουλο ρολό συνδυάζεται περίφημα με λευκό κρασί, δείτε προτεινόμενες ετικέτες εδώ:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=89