Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Τηγανιά με αθερίνα και κρεμμύδια





Βάζουμε την αθερίνα και τα κρεμμύδια σε μπωλ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε περίπου ½ φλιτζάνι αλεύρι, ή όσο
χρειάζεται για να αλευρωθούν ελαφρώς τα κρεμμύδια κι η αθερίνα. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε σε δόσεις το μίγμα με τα κρεμμύδια και την αθερίνα,
σε τέτοιες ποσότητες ώστε να μην στριμώχνονται μέσα στο τηγάνι, έτσι ώστε να τηγανιστούν γρήγορα κι ομοιόμορφα, κι όχι να βράσουν. Μεταφέρουμε τα ψαράκια σε πιάτο
στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, για 2, 3 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα είναι ζεστά και τραγανά. Δείτε τις προτάσεις μας για αυτή τη συνταγή εδώ: