Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού και ντοματίνια



Πλένουμε καλά τα φύλλα του βασιλικού αλλά φροντίζουμε να μην τα ταλαιπωρούμε πολύ για να μην μαυρίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα μεταφέρουμε είτε σε
μπλέντερ ή στο γουδί, μαζί με το αλάτι και το λάδι. Αφού τα πολτοποιήσουμε συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, αμέσως μετά το κουκουνάρι και τέλος τη παρμεζάνα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, και μόλις είναι έτοιμα αλλά κρατάνε λίγο στο δόντι, τα πιάνουμε με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε μαζί με όσα υγρά κρατάνε επάνω τους, σε ένα
βαθύ μπωλ, όπου τα αναμιγνύουμε με το πέστο και τα ντοματίνια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με φρέσκο πιπέρι και λίγη ακόμα παρμεζάνα. Δείτε
τις προτάσεις μας γι αυτή την δημοφιλή συνταγή εδώ:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=88