Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Κοτόπουλο στο τηγάνι με μπύρα



Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις ροδίσουν ελαφρά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Όταν πάρει κι
αυτό χρώμα, προσθέτουμε τα σκόρδα και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μπίρα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό
και τη μουστάρδα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ανοιχτό καπάκι, για 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί σε αυτό το διάστημα
προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Στο τέλος το φαγητό θα πρέπει να έχει μείνει με αρκετή σαλτσούλα. Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας διαρκώς, το
κορν φλάουρ αραιωμένο σε μια κουταλιά της σούπας νερό. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σαν
μεζεδάκι ως έχει ή μαζί με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές για κυρίως πιάτο. Και όπως πάντα σας προτείνουμε το ανάλογο συνοδευτικό για την συνταγή μας, δείτε εδώ:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=61