Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κρασί στον πάγο!








Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε δροσερά τα κρασιά μας είναι μια πρακτική, αλλά και «κομψή», σαμπανιέρα.
Ιδανικές θερμοκρασίες
Λευκά ξηρά, φρέσκα κρασιά: 4-6° C
Λευκά αρωματικά: 6-8° C
Λευκά πλούσια βαρελάτα: 10-12° C
Ροζέ: 4-6° C
Φρέσκα, φρουτώδη κόκκινα: 12-14° C
Ώριμα, μαλακά κόκκινα: 16-18° C
Πλούσια τανικά κόκκινα: 18-20° C
Αφρώδη: 6-8° C
Γλυκά: 6-10° C
Tips
Η σαμπανιέρα γεμίζει με ένα μείγμα παγωμένου νερού και πάγου σε αναλογία 50-50.
Ένα κρασί χρειάζεται περίπου 30 λεπτά στη σαμπανιέρα μέχρι να κρυώσει.
Για να κρυώσει πιο γρήγορα το κρασί μας, προσθέτουμε στη σαμπανιέρα δύο χούφτες χοντρό αλάτι και μειώνουμε λίγο την ποσότητα του νερού.
Η θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός κρασιού έχει καταλυτική επίδραση στη γεύση του.
Μη διστάσετε να βάλετε για 20 λεπτά στη σαμπανιέρα ένα κόκκινο κρασί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να φτάσει τους επιθυμητούς βαθμούς
σερβιρίσματος.
(πηγή: oinoxoos.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου