Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Κόκκινο κρασί με πικρή σοκολάτα και φρούτα!



Αν δεν σας αρέσουν τα καρότα, μπορείτε να τα ξεχάσετε! Σύμφωνα με τον χειρούργο οφθαλμίατρο Milind Pande, η υψηλή περιεκτικότητα του κρασιού σε ρεσβερατρόλη μειώνει την γήρανση των μυών των ματιών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όρασης! Επιπλέον μειώνει την αγγειογένεση, δηλαδή την δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων στα μάτια μειώνοντας τις πιθανότητες τύφλωσης. Η προστατευτική του επίδραση εντείνεται όταν συνδυάζεται με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες A, C και Ε και φρούτα πλούσια σε χρώμα όπως οι πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές, οι φράουλες, τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να συνδυάσετε ένα μεστό κόκκινο κρασί όπως η μαυροδάφνη και φρούτα με λιωμένη πικρή σοκολάτα, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Παρά την θερμιδική πυκνότητά της είναι όχι μόνο απολαυστική αλλά έχει και υψηλή διατροφική αξία.

Πηγή: www.drinks.gr