Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Μια εύκολη ιδέα για να αλλάξεις όψη στα ποτήρια του κρασιού!Έχεις απλά, διάφανα ποτήρια κρασιού και σου φαίνονται βαρετά; Κάνε τη διαφορά με έναν απλό τρόπο!
Θα χρειαστείς 6 κολωνάτα ποτήρια κρασιού, μπογιά για μαυροπίνακα και λίγη μονωτική ταινία.

Πριν ξεκινήσεις στρώσε σε ένα τραπέζι χαρτόνι όπως αυτά που στρώνουμε όταν βάφουμε τους τοίχους ή και εφημερίδες.
Μπορείς να τυλίξεις λίγη μονωτική ταινία γύρω από το ποδαράκι του κάθε ποτηριού περί ένα δάχτυλο πάνω από τη βάση του.

/Βάλε σε ένα μπολ ή πλαστικό μιας χρήσης, αρκετά φαρδύ που να χωράει τη βάση του ποτηριού, αρκετή μπογιά (περίπου 2 δάχτυλα, να καλύπτεται ο πάτος του ποτηριού και λίγο περισσότερο). Βούτα τη βάση του ποτηριού μέσα ώστε να απλωθεί καλά η μπογιά.

/

Τίναξε προσεκτικά το ποτήρι να φύγει η περισσευούμενη μπογιά. 


/


Βάλε το κάθε ποτήρι σε τέτοια στάση ώστε να ξεκουραστεί να στεγνώσει ελαφρά και να μη στάζει. Η μονωτική ταινία θα βοηθήσει και να μη μεταφερθει μπογιά σε άλλα σημεία του ποτηριού αλλά και να διατηρηθεί η γραμμή που θα σταματάει η μπογιά για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

/


Όταν η μπογιά έχει αρχίσει να στεγνώνει και δεν στάζει, βγάλε τη μονωτική ταινία,  γύρισε το κάθε ποτήρι ανάποδα και άφησέ το εκεί μέχρι να στεγνώσει τελείως. 

/

Το αποτέλεσμα: 6 ποτήρια με πάτο βαμμένο με μπογιά μαυροπίνακα όπου με μια κιμωλία μπορείς να γράψεις τα ονόματα των καλεσμένων σου ή και να ζωγραφίσεις.

SOS tips: Τα ποτήρια αυτά δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων διότι θα χαλάσει η βαφή. Πλύνε τα προσεκτικά στο χέρι και τη βάση τους καλύτερα σκούπισέ την με ένα βρεγμένο πανί.

Πηγή:http://www.tlife.gr