Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα με σταφύλια και ανθότυρο



Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ανθότυρο, το μέλι, τους κρόκους και το ένα ασπράδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα ή μια ταρτιέρα με το φύλλο σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Την αλείφουμε με το ασπράδι και απλώνουμε μέσα στη ζύμη το μείγμα
του ανθότυρου. Απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας τα σταφύλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη. Αν στα μισά του ψησίματος η επιφάνεια ροδίσει, σκεπάζουμε τη τάρτα με αλουμινόχαρτο για να μη μας αρπάξει και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει καλά κι αν θέλουμε τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Δείτε τι κρασιά μπορείτε να ταιριάξετε με αυτή τη συνταγή εδώ:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=92