Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Γκούλας, ένα πιάτο κομμένο και ραμμένο για ερυθρά κρασιά



Κόβουμε σε κύβους 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι και το ροδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φαρδιές
λωρίδες 2 πράσινες πιπεριές και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα για να τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρέας και με 2 μεγάλα
ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 200γρ. ντοματάκια κονκασέ, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι κι
άλλο τόσο δεντρολίβανο, ½ κουταλιά πάπρικα γλυκιά και αλάτι. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό ώστε να μισοσκεπάζει το φαγητό, αφήνουμε να
πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 45 περίπου, ώστε να μαλακώσει καλά το κρέας.
Σερβίρουμε το γκούλας κατά προτίμηση με πουρέ. Δείτε τις οινολογικές μας προτάσεις εδώ: