Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Χοιρινά κεμπάπ με ωμή σάλτσα ντομάτας



Αναμιγνύουμε τα υλικά για τα κεμπάπ σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ζυμώνουμε καλά, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αφήνουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξουν και παράλληλα να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια αν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε είτε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, ώσπου να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου 10 λεπτά συνολικά. Ψήνουμε και τις πιτούλες, αλλειμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με αλάτι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και την ωμή σάλτσα ντομάτας, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπωλ. Την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά στο ψυγείο και την σερβίρουμε είτε ξεχωριστά σε μπωλ ώστε να προσθέτει καθένας όση θέλει ή περιχύνοντας τα καυτά κεμπάπ και τις πίτες. Δείτε τις λεπτομέρειες γι αυτή την ιδιαίτερα γευστική συνταγή στο site του Greece and Grapes και ξεχωρίστε κάποιο κρασί από τις επιλογές μας για να την συνοδεύσετε:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=81